Merele și perele aduc o serie de beneficii organismului. Reduc colesterolul, previn pofta de dulce și protejează plămânii de efectele nocive ale fumatului. În privința aportului caloric, cele două fructe au cam aceași densitate. Astfel, 100 de grame de mere au 67 de calorii, în timp ce aceași cantitate de pere ajunge până la 79 de calorii.
În ciuda faptului că perele au o densitate calorică mai mare decât merele, nutriționista Mihaela Bilic spune că acestea sunt recomandate în curele de slăbire. Motivul? Para are cel mai scăzut indice glicemic dintre toate fructele, în ciuda gustului dulce, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic. „Acest fruct este recomandat pacienților care suferă de diabet și persoanelor care țin cură de slăbire. În plus, fibrele solubile din compoziția acestuia previn pofta de dulce, reduc nivelul colesterolului și reduc senzația de foame, pentru că tranzitează lent stomacul”, completează dr. Bilic. Medicul susține că para este desertul perfect pentru obezi sau supraponderali.
De partea cealaltă, merele conțin diferite substanțe fitochimice benefice pentru sănătatea pulmonară. Nutriționiștii spun că merele ajută în lupta împotriva bolilor pulmonare și protejează plămânii împotriva efectelor fumatului.